onsdag 20 februari 2013

Framtidens jobb: innovatörer inom sociala nätverk

Dagens höjdpunkt var ett intressant besök på ett innovativt Örebroföretag, Onesys! Härligt att se hur kreativa ideér tas tillvara och skapar en modern och framtidsinriktad verksamhet. Jag möttes av innovativa och engagerade utvecklare och chefer. Företaget erbjuder bland annat en produkt, Mylive, ett socialt intranät för företag, kommuner och organisationer. Ideén är ett färdigpaketerat socialt intranät med hög funktionalitet direkt efter installation. Mylive sätts upp och är driftsdugligt på kort tid. Det påminner om facebook men användarna är anställda eller medlemmar.

VD Daniel Hagenfeldt, grundare och entreprenör, visade upp en fin verksamhet tillsammans med sitt gäng. Det är häftigt att se hur en modern IT-arbetsplats ser ut med trevliga lokaler och kreativ miljö. Eller som de själva beskriver sin verksamhet - En nördig teknikbyrå!

Jobben på Onesys kräver hög kompetens inom IT såsom programmering samt förmåga till tekniskt innovationstänkande. Detta måste Örebro kunna matcha. Behovet av framtida rekryteringar måste stämma överens med attraktionen att bo i Örebro. Man lyfte fram Örebrokompaniets kampanj #skaffadigettliv,  som ett positivt exempel på hur man kan synliggöra att jobba med IT i Örebro.

Marknadschef Johan Nilsson, VD Daniel Hagenfeldt samt
undertecknad. Fotografen heter Johan Linge och är affärschef.
Vill ni se övriga jag träffade på Onesys finns de här.
Mina verksamhetsbesök till diverse företag och organisationer är ett led inom det nationella moderata projektet "Framtidens jobb" vars syfte är att uppmärksamma jobb vi kommer att se i framtiden. För att politiken ska kunna skapa rätt förutsättningar för framtidens jobb att växa fram, måste vi uppmärksamma entreprenörer och innovatörer samt förstå vart dem är på väg. I den här branschen är det inte alltid lätt att förstå vart de är påväg, men ändå enormt viktigt för mig som politiker att se potentialen.

Tack Onesys för ert trevliga mottagande och all lycka till. Glädjande att ni har er verksamhet i Örebro.


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar