tisdag 28 januari 2014

Våra ungdomar ska vara trygga på Tegelbruket

Att värna Örebroarnas trygghet är tydligen inte något man får "göra politik" av. Alla ska tydligen sitta tysta och inte föreslå något som främjar tryggheten. Ett tryggt Örebro är tydligen ingen politisk fråga enligt socialdemokraterna. När vi ser hur gängkriminaliteten breder ut sig i Örebro har vi moderater lagt flera förslag på hur man från kommunens sida aktivt kan arbeta med att göra Örebro tryggare. Vårt senaste förslag att förebygga att gängen får fäste i Tegelbruket möttes av hårt mot(s)tånd.

Tegelbruket bedriver idag en omfattande och bra verksamhet. Vi ska vara stolta över att vi har en så stor anläggning med verksamhet som välkomnar ungdomar till aktivitet i olika former. Där för blir det såklart frustrerande när en polisman blir nedslagen av kriminella gäng som befinner sig på Tegelbruket. Åklagaren har rubricerat händelsen som våldsamt upplopp och hot mot tjänsteman. Händelsen är såklart allvarlig men förstärks av att det utspelar sig i kommunens lokaler. Våra ungdomar ska vara trygga i kommunens lokaler. För oss moderater är det viktigt. 

Därför ville vi på kommunstyrelsen idag få redovisningar kring hur Tegelbruket arbetar med att motverka kriminella gäng samt nyrekrytering till dessa. Vi föreslog också att kommunen inleder en dialog mellan polisen och föreningen Tegelbruket om hur man på tegelbruket kan förebygga kriminell gängverksamhet. Jag kan inte se varför förslagen inte skulle kunna antas utan större kontroverser - Lena Baastad (S) sa NEJ! 

Örebro behöver ett parti som tar tryggheten på allvar.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar