onsdag 13 mars 2013

Mobbning - dags för vardagshjältar att agera

Det gör mig bestört att läsa och se rapporteringen om den senare tidens händelser med nätmobbning. Mobbningen hittar nya former och anpassar sig allt mer till sociala medier. Jag blir så besviken på en vuxenvärld som fortfarande väljer att ignorera, eller inte orkar agera. Det är ett otroligt svek mot barn och ungdomar som varje dag kämpar med en enorm börda. Och nu har det återigen hänt att bördan blev för tung och en ung människa miste sitt liv. Fruktansvärt!

Minnen från en skola där jag själv gick kommer tillbaka. Jag har inte själv utsatts för mobbning men minns väl hur svårt vissa hade det, och hur svårt det var att hjälpa till och försöka bryta destruktiva mönster. Men jag har också fina minnen där man valde att agera emot. Det krävdes mod men var alltid värt det.

Det är nu dags för alla vardagshjältar att kliva fram. Bjud in den som inte blir bjuden, le åt den som ingen ler åt, sätt dig vid det bordet ingen annan sätter sig, beröm den som inte får beröm! Det finns så enkla knep att ta till för att ge en annan människa värme. Även om personen inte ser ut att bli berörd, lovar jag att denne blir det. Vem vet, en ny bekantskap kanske uppstår eller varför inte en ny vän.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar