torsdag 20 september 2012

Fredriks sjunde regeringsförklaring...

Regeringsförklaringen är statsministerns årliga tal inför riksdagen vid öppnandet av riksmötet. Här redovisar vår statsminister vilka mål regeringen har för sin politik under arbetsåret. 

Man känner sig stolt när man lyssnar till hur Fredrik talar om att Sverige rest sig ur finanskrisen, starkare än de flesta länder. Och att det är över 100 000 som är sysselsatta jämfört med 2006. Något som jag ser som den viktigaste frågan i kommunen är att vi måste fokusera på välfärden och det är också något som Fredrik bekräftar gång på gång, även här. 

"En ny värld växer fram. En värld med ökad konkurrens som ställer högre krav på svensk omställningsförmåga. Därför tar vi nu viktiga steg för att bygga Sverige starkare inför framtidens utmaningar. Vi investerar i tillväxtens förutsättningar: infrastruktur, forskning och innovation, företagande, utbildning och bostäder. Samtidigt investerar vi i sammanhållning och välfärd: i sjukvård och omsorg, tillskott till dem med små ekonomiska marginaler, i integration och jämställdhet och i trygghet från brott." 

Det sade statsminister Fredrik Reinfeldt när han läste upp regeringsförklaringen i samband med riksmötets öppnande i dag. Det är alltid lika intressant att lyssna på och du kan läsa hela talet här.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar