onsdag 30 maj 2012

Premiär för min blogg och jag inleder med ett glädjande besked!

Idag har valberedningen för Nya moderaterna i Örebro föreslagit mig till nytt kommunalråd efter Kent Persson samt att jag ska bli gruppledare för den moderata fullmäktigegruppen i Örebro kommun. 
Jag känner mig mycket ödmjuk inför detta och jag ser med spänning fram emot denna stora utmaning. Efter beskedet i kväll blev jag intervjuad av NA och de frågade mig hur jag skulle fortsätta moderaternas arbete efter Kent Persson. Förutom att det fortsatta förnyelsearbetet så finns det givetvis vissa frågeområden som ligger mig lite varmare om hjärtat och det är trygghet- och välfärdsfrågorna. Det är också de som jag vill utveckla och jobba lite extra med framåt. 
Det är exempelvis viktigt för mig att alla kommuninvånare känner sig trygga med att leva och bo i Örebro kommun. Det är också viktigt att alla barn och unga får en trygg uppväxt. Skolan är viktig där våra barn och unga ska trivas samtidigt som de ska ges goda möjligheter att ta tillvara på och utveckla sina kunskaper utifrån egna förutsättningar. 
Sedan har vi en annan viktig sak som ska genomsyra vårt partis alla frågor - Nya moderaterna ska vara det lyssnande partiet. Vi ska vara det parti som bygger vår politik på vad våra kommuninvånare tycker är viktigt och för att klara av det måste vi komma ut i ännu större utsträckning och föra goda samtal, ställa frågor, lyssna och göra något av det vi får med oss. Vi måste verkligen leverera!
Allt är dock inte klart eftersom jag ännu inte blivit vald av vår moderata kommunfullmäktigegrupp och partiet. Jag ser med spänning fram mot den 14 juni då det ska avgöras om jag får förtroendet som kommunalråd och gruppledare. 
Stort tack hittills för förtroendet!

1 kommentar:

  1. Camilla Hansén30 maj 2012 16:29

    Vad kul! Grattis moderaterna, säger jag. Vi ses i Vuxam, nu känner jag trycket att oppositionen levererar lite rejäla politiska förslag till juninämnden!
    Ha det gott!
    Camilla

    SvaraRadera